Uge 7 - Birgitte Flensholt

Hvornår er man forfatter?

I 10 år skrev jeg bøger for børn om sundhed. Der ligger 18 bøger på i ”frilæsning.dk”, som i dag ejes af Gyldendal. Jeg var også brevkasseredaktør og svarede mange vidt forskellige spørgsmål og børn og sundhed og børn og børneliv.

Det fik mig ikke til at føle mig som forfatter. Det var tekster, jeg afleverede og som blev sat op af andre og på intet tidspunkt landede i min hånd. Men ikke desto mindre, har jeg forfattet hver eneste af dem.

I 12½ år skrev jeg hver 14. dag en artikel/klumme for Sjællandske medier om ”Kost, sundhed og trivsel”. 299 artikler har jeg forfattet.

En dag blev jeg kontaktet af Lone Rytsel, om jeg ville være med i en gruppe med skrivende kvinder. ”Men jeg er jo ikke forfatter”, svarede jeg. ”Det bliver du!” svarede Lone. Det blev starten til at skrive på en anden måde.  Det blev tid til at revurdere min opfattelse af mig som forfatter.

I 2021 fik jeg en forespørgsel på en kogebog for unge med CP (Cerebral Parese/spastikere) om at tage bedre valg på farten.

Det blev til kogebogen ”Mad på farten”, som indeholder faglighed omkring betydningen af at spise rigtig mad frem for fastfood og en stribe gode opskrifter. ”Mad på farten” er en del af et projekt Mad, musik og motion, som er udviklet i samarbejde med CP Danmark.

Jeg har præsenteret bogen og tankerne bag den for unge på Pibergården i Nødebo og på Jonstrupvang i Værløse.

Den er trykt i 200 eksemplarer og derfor ikke til at købe.

Du kan se et link til den her kvit og frit:

https://issuu.com/lavuk/docs/mad_paa_farten_160x230mm_online

I 2022 udkom ”Livet har lært os”, som er skrevet af 6 meget forskellige kvinder. Det samme gjorde bogen ”Styrk din mentale sundhed”.

For mig er det inspirerende at skrive sammen med andre. Det er vidt forskellige tekster og vidt forskellige skrivestile. Jeg er glad for at skrive 100 ords tekster. Det er magisk at levere en meningsfuld tekst på kun 100 ord.

Jeg kan varmt anbefale et skrivefællesskab – ikke nødvendigvis for at udgive sammen, men for at inspirere og blive inspireret og for at holde fast i beslutningen om at skrive.

Jeg har flere bøger på vej. Glæder mig hver gang over at komme videre med mine tekster på vejen til den udgivne bog.

 

Om Birgitte Flensholt: selvstændig kostkonsulent i snart 20 år. Underviser, foredragsholder, vejleder og forfatter.

Er uddannet Ernærings- og husholdningsøkonom på Ankerhus i Sorø. Har læst 1. del af psykologistudiet på Københavns Universitet, har en grunduddannelse om psykoterapeut og som coach.

www.flensholt.dk – Facebook – Birgitte Flensholt veje til sunde liv – LinkedIn – Birgitte Flensholt veje til sunde liv.