Forløb for ledige, sygedagpengemodtagere og fleksjobbere

Beskæftigelses- og sundhedsfremmende forløb til, ledige, sygedagpengemodtagere og fleksjobbere

Tilbud til borgere, der har brug for et særligt forløb for at komme videre, hvad enten det er at blive afklaret til job, få hjælp til at komme igennem en længere sygemelding eller få inspiration til at komme i job efter en fleksjobbevilling.

Vi har god erfaring med tilbud til borgere med stress, angst, depression, smerter, social fobi, sensitive, særligt sårbare, handicaps, kroniske sygdomme, men også borgere, der er påvirket af at være pårørende til syge og handicappede.

 

Mestringsforløb med fokus på mental og fysisk sundhed

 

Coaching, samtale og vejledning

5-10 samtaler, der kan hjælpe borgeren med afklaring ift. job / uddannelse, livssituation eller sygdom og Fleksjobbere, der skal finde job.

CV, vejledning og inspiration til at finde ideer og redskaber til at ”tænke ud af boksen”.

 

Særlig tilrettelagt kursusforløb

Livsmestring, formidling, personlig udvikling, stresshåndtering, sund kost, samt hensyntagende undervisning i Yin yoga, særligt for sygedagpengemodtagere og fleksjobbere.

Vi tilbyder bl.a. redskaber til bedre vejrtrækning, meditation, mindfulness, ”walk and talk” (brug naturen) ”tankeændring”, se muligheder kontra begrænsninger, inspiration, accept af en evt. begrænset situation, balance mellem sygdom og arbejdsliv og udvikling. ”Fra kan IKKE til kan noget andet. Skrivning som afklaring. (I en tid hvor stress og jag og måske længere tids sygdom fylder i hverdagen er det en luksus at give sig selv tid til at koncentrere sig og fordybe sig i noget hver eneste dag. Skrivning kan være en effektiv kur mod den hverdagsstress og de belastninger, der har det med at æde af vores daglige overskud.)

 

AVG – 120 timer online

For borgere der mangler en teoretisk baggrund i at kunne undervise voksne. Kurset foregår som fjernundervisning og afsluttes med et kursusbevis.  Mulighed for løbende opstart og kan kombineres med praktikforløb. Velegnet til borgere, der ønsker at undervise i folkeoplysningen, skal starte på førstehjælpsuddannelser eller kørelæreruddannelsen.

 

Ordblindeundervisning – skriveværksted

Særlig tilrettelagt forløb for ordblinde, der ønsker at blive bedre til skriftlige kommunikation på trods af stave- og skrivebegrænsninger.

 

Sandvig Folkeoplysning er medlem af DOF (Dansk Oplysningsforbund) og har mere end 40 års erfaring med undervisning, særligt ift. ledige og sygedagpengemodtagere, og har i mange år samarbejdet med jobcentre rundt omkring i landet med stor succes. Vores mål er at hjælpe borgere til et liv med mening, overskud, arbejds- og livsglæde.

 

DOF Sandvig har undervisningslokaler i Sandvig Mern, samt benytter Multicenter Præstø og DGI-Huset i Vordingborg, men har mulighed for at tilbyde dele af undervisningen som fjernundervisning eller alternativt på jobcenteret.

 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud, på tlf. 40 42 62 94 eller via mail info@sandvig-folkeoplysning.dk -    hjemmeside: sandvig-folkeoplysning.dk