Gyldne dage i Præstø

H C Andersen på Gyldne Dage

 

De vigtigste områder fra H C Andersens alsidige kunstnervirke kan man snuse til på ”Gyldne Dage” den 9. og 10. september. Det sker i Sandvig Folkeoplysnings bod på Torvet i Præstø.

 

Eventyret er med på flere måder: oplæsning (Mona Hvid), skriveværksted om eventyr og fabler (Lene Holm Hansen), og ikke mindst bliver der udskrevet en konkurrence, hvor alle både voksne og børn kan skrive et eventyr.

 

Selvom der er flere muligheder for at skrive selv i løbet i weekenden og lære at kunne skrive en hel historie på 100 ord (Lone Rytsel), så er der tid til at gå hjem og skrive eventyret, da det først skal være indsendt den 22. oktober.

Alle eventyr bliver læst, og så mange som muligt bliver trykt i en antologi udgivet af Bogforlaget Sandvig. Bogen bliver udgivet inden jul. De, der har fået deres eventyr med i bogen, får 2 eksemplarer gratis. Desuden får det bedste eventyr en præmie på kr. 1.000. Yderligere information om konkurrencen kan ses på Sandvig Folkeoplysnings hjemmeside (sandvig-folkeoplysning.dk).

 

Der er også tænkt på H C Andersens papirklip – mest på den måde, at H C Andersen kan inspirere til at udtrykke os på mange måder: han sang, dansede, spillede teater og dukketeater, tegnede, klippede og skrev eventyr, romaner og teaterstykker og meget mere. På Gyldne Dage er der inspiration til at gå i gang med at tegne kort, hvilket er en overskuelig måde at bruge sin kreativitet. Og Mona Hvid vil fortælle, hvordan kortene har ført til fantasifiguren Pjuske.

 

I boden er kursister fra skriveværksted og fortælleværksted. Her er det muligt at høre om, hvordan man kan komme i gang m.m. Og det er muligt at købe bøger, kort og få sig en kage.

 

Kom og mød os på Gyldne dage i Præstø d. 9 og 10. september 2023

 

 

Gyldnedagea3 (002)