Livet har lært os

Hvad sker der når seks kreative kvinder dykker ned i hver sit ordbassin?

Livet har lært os tager læseren med på mange små opdagelsesrejser i seks kvinders livserfaringer. Alle har mødt modgang i livet og alle har fundet veje til at rumme livets tilskikkelser og trives med, eller på trods af deres livsvilkår.

Denne mangfoldige samling af livskloge fortællinger og betragtninger rummer også en række helt korte tekster som inspiration til læserens egne refleksioner- og måske til selv at skrive videre.

Mona Hvid, Lone Rytsel, Anne Holde, Marie Lenstrup, Birgitte Flensholt, Marianne Christensen

Pris kr. 159,-

Bogen er udgivet at Forlaget Liv og kan bl.a. købes i boghandlere, på nettet eller ved at sende en mail til info@sandvig-folkeoplysning.dk

 

”Livet har lært os” – en bog skabt i fællesskab.

For nogle år siden mødtes ti kvinder på café Mocca i Præstø for at tale om at skrive ud fra deres meget forskellige skriveerfaringer. Det blev et magisk møde, som førte til flere møder med kvinder, som talte om skriveerfaringer, forlagsarbejde, læserkontakt og meget mere. Vi læste tekster for hinanden, inspirerede og lod os inspirere.

 

Vi ville gerne dele vores erfaringer med fællesskab og et fælles projekt for kvinder omkring pensionsalderen +/- nogle år.

Fra at være et samtalefællesskab om det at skrive, opstod idéen om et skrivefællesskab – en fælles bog. I ”Livet har lært os” fortæller seks kvinder en række historier fra levede liv. Bogen er tænkt som inspiration til selv at reflektere over egen livslæring, at søge fællesskaber omkring fælles interesser, at fortælle historier, og gerne også til at skrive. De 6 forfattere er Mona Hvid - Marianne Christensen - Marie Lenstrup - Anne Holde - Birgitte Flensholt - Lone Rytsel.

Vi har brugt forskellige skriveteknikker, mest nyskabende er nok vores 100 ords tekster, som er reflekterende kortprosa, ofte med humor eller en overraskende vinkel. Vi har også udnyttet vores meget forskellige kompetencer og har således selv stået for omslag, korreturlæsning, layout og produktion.

Fællesskaber

Fællesskabet er drivkraften. Fællesskaber opstår, når vi har noget at være fælles om, og når vi har noget at give til fællesskabet.

I vores tilfælde har vi skabt et rum sammen med gensidig åbenhed, nysgerrighed og stor rummelighed. Vi har delt fra vores liv, og vi har inspireret og støttet hinanden i skriveprocessen, og vi har været indstillet på muligheden for at lære nyt. Gensidig opbakning, fejring og glæde er en vigtig del af vores samvær og nok en af grundene til, at vi alle har været villige til at køre langt efter dette fællesskab.

Efter bogen er udgivet, vil vi holde fællesskabet åbent for dem, der har lyst til at forsætte, og vi vil invitere flere ind i samtalen om skrivepraksis og forfatterliv.

Lørdag den 28. januar 2023 kl. 11-13 vil Marie Lenstrup, Marianne Christensen og Lone Rytsel signere bøger hos Boghandler Tissot & Koch i Præstø. GRATIS og ikke nødvendig at tilmelde sig.

 

Pris 85 kr. 

 

Bogen kan købes via lone@lonerytsel.dk eller bod.dk, saxo.com og hos boghandlere.

 

 

320408484 5768607233234112 3162149236638663413 N (002)

Søde ord fra Mona Hvid

I går fik idekvinden bag vores fællesskab og bag bogen, endelig bogen i hånden (jeg er ikke altid lige hurtig til at komme rundt).

Hun blev glad! Det er noget helt andet at sidde med bogen i hånden og mærke den, end at se den her på FB.

Lone Rytsel tog initiativet til at invitere nogle kvinder på cafe for at tale om det at skrive. Lone har nogle stærke evner f.eks. til at spotte mennesker, og bruge sine evner til at skabe kontakter.

Og så kan hun noget andet: Når hun er med i en gruppe, så skabes der en åbenhed og noget uforklarligt - og det er ikke, fordi hun fylder eller gør meget væsen af sig.

Ofte når vi har mødtes har vi haft en lang liste af ting, som vi gerne vil nå. Ingen af os troede på, at vi ville nå det, og Lone fik altid sagt på en eller måde, at vi jo ikke skal skynde os. Vi havde ofte meget, vi ville dele, så vi virkelig kunne mærke, hvor vi hver især var.

Overraskelsen har hver gang været stor: Vi nåede alt det, vi gerne ville!

Se det kalder jeg effektiv mødeledelse - hvor gamle billeder af effektivitet godt kan skrottes.

Livet Har Lært Os Lille Billede