Fokus på mental sundhed

GRATIS FOREDRAG OG WORKSHOP

 

Vi har fået mulighed for at tilbyde en række GRATIS foredrag og workshops støttet af Velliv Foreningen, alle omkring forskellige temaer indenfor mental sundhed, herunder angst, depression og stress.

 

Projektet er målrettet borgere, der døjer med mentale sundhedsudfordringer, samt personale, der arbejder med sårbare borgere på forskellige arbejdspladser og i frivillighedsorganisationer.

 

Arrangementerne er som udgangspunkt åbne for alle.

 

Der er forskellige undervisere tilknyttet projektet, som afholder workshops og foredrag, i bl.a. kostvejledning, familievejledning, terapi, coaching, yoga og mindfulness, fællesskab og forebyggelse

 

Formålet med projektet er at forebygge og modvirke ensomhed, angst, stress og depression gennem viden og værktøjer til at håndtere de forskellige udfordringer. Derudover oplyses der om aktiviteter og tilbud, man kan deltage i ved behov.

 

Alle aktiviteter er gratis og foregår i DGI huset i Vordingborg (se mere herunder)

 

Tilmelding først til mølle på info@sandvig-folkeoplysning.dk (husk navn og telefonnummer)

 

Se mere herunder eller se alle foredrag og aktiviteter på bjælken ude til venstre.

 

 

________________________________

 

 

Skriv for livet

 

Tirsdag d 1.marts kl. 14.00-16.00 i DGI-huset

 

 

Vi skriver sammen hver for sig på øvelser, som Marianne Christensen guider os igennem. Vi skriver om livet og for livet.

Når vi hører hinandens tekster, kan vi spejle os i andres liv og blive klogere på vores eget. Vi bliver mindet om situationer, vi måske havde glemt og kommer til at føle os godt tilpas.

 

Deltagerne får tips og tricks og til at skrive om livet og til at holde en skriveproces i gang, Man kan skrive for sig selv eller til andre.

 

 

________________________________

 

 

Holistisk livsstil

 

Kend din balance og få et bedre liv

 

Fredag d. 25.  marts 2022 kl. 16.00-17.30

 

 

“I løbet af de sidste syv år har jeg interesseret mig for holistisk livsstil og arbejdet med forskellige grene i den helhedsorienterede sundhedsverden. Holisme betyder netop helhedsforståelse og kan defineres i betydningen af, at der er ånd og bevidsthed bag alt. Menneske og natur er tæt forbundet og holisme betragtes som et energetisk livssyn.

Holistisk sundhed kan defineres som en filosofi af velvære som anser de fysiske, psykiske og åndelige aspekter af livet som tæt sammenkoblet og afbalanceret.

 

Med udgangspunkt i mig selv og min situation med en kronisk diagnose, vil jeg fortælle om, hvad holistisk livsstil er og hvilken stor betydning det har fået i mit liv.”

 

Anne Holde er familiekonsulent/socialrådgiver og forfatter til bogen “Hjertets forvandling- tårernes vækkeur.” Om sin egen vej med holistisk livsstil gennem en sclerose diagnose.

 

 

 

________________________________

 

 

Mad, måltider og mental sundhed

 

Om hjernemad, energi og vaner.

 

Mandag d. 4.  april 2022 kl. 16.30-18.00

 

 

Mad løser ikke alt, men intet løses uden.

 

 

*                         Bliver du ofte træt, når du har spist?

*                         Tager du dig tid til at spise nærværende?

*                         Kender du ’prisen’ for at springe et måltid over?

*                         Ved du, hvorfor du bliver fristet af søde sager i løbet af dagen?

*                         Mangler du alternativer til at drikke kaffe eller sodavand?

*                         Får du fedt nok?

*                         Har du brug for et olietjek?

 

 

Det kræver energi at fungere optimalt. Racerbiler vinder ikke, hvis de mangler benzin i tanken og olie på motoren.

 

Udbytte:

 

Indsigt og viden om mad koncentration, overblik, træthed, stress, energi, glæde og trivsel.

Konkrete tips og tricks til, hvad du med fordel kan spise for at fremme energi og overskud – uden at føle, du er på kur.

Viden om sammenhæng mellem mad, måltider, krop og hjerne.

 

Birgitte Flensholt arbejder til daglig som kostkonsulent, foredragsholder og skribent

 

 

 

________________________________

 

 

Trivsel trods udfordringer

 

Torsdag d. 21.  april 2022 kl. 16.30-18.30

 

 

En af de helt store udfordringer, livet kan byde os, er alvorlig sygdom - vores egen eller vores kæres. Det er nemt at fokusere på alt det, der er svært, men for at trives må man øve sig i at finde plads til det, der stadig kan være godt - både under ”udredningen,” og når sygdommen er konstateret.

 

Mona Hvid kender til at arbejde med at skabe et sundt liv trods sygdom, og Marie Lenstrup har arbejdet med egenomsorg i sit liv som pårørende. Sammen inspirerer de til, hvordan man kan finde trivsel og det bedst mulige liv - uanset, om det er sygdom eller noget andet, der udfordrer trivslen.

 

 

 

________________________________

 

 

Mindful yin yoga

 

Mandag d. 25. april kl. 11.30-13.00

 

 

Yin yoga er en blid og meditativ yogaform, der strækker bindevæv, styrker led og beroliger nervesystemet. Stillingerne går dybt ind og arbejder særligt med udstrækning af kroppens dybe bindevæv og muskler samt styrker livsenergi og velvære, ifølge traditionel kinesisk medicin.

Træningen kombineres med åndedrætsøvelser, afspænding, mindfulness, og øvelser i at være tilstede i nuet.

Kom og prøv hvordan yin yoga, åndedrætsøvelser og mindfulness kan være med til at skabe ro i sindet og give mental og fysisk energi.

 

 

________________________________

 

 

META sundhed og TFT

 

Fredag d. 29. april  kl 15-17

 

 

I dag er det almindelig kendt, at stress bærer ansvaret for en lang række folkesygdomme

 

META-sundhed er en analysemodel til at forstå, hvordan kroppen reagerer på stresstilstande og ikke mindst, hvad man kan gøre ved det. Hvor TFT (tankefeltsterapi) er i familie med akupunktur, uden nåle, men med blid tapping på forskellige punkter på kroppen, svarende til medianbanerne, og er en meget effektiv terapiform.

 

Kom med til et spændende og inspirerende foredrag om en anderledes måde at anskue sundhed og sygdom på, og hør om hvordan tankefeltsterapi effektivt kan være med til at afhjælpe stress og sygdom.

 

Hanne Andersen er uddannet socialrådgiver, eksamineret stresscoach og Certificeret META-sundheds- og TFT-terapeut og har siden 2013, arbejdet som stresscoach. Se mere på www.tankliv.dk