Sundhedsuge uge 32

En aktivitet i et fællesskab omkring naturoplevelser til gavn for mental og fysisk sundhed.

Målgruppen er for borgere i Vordingborg kommune, især borgere, der har behov for at forbedre deres mentale og fysiske sundhed uanset årsagen til det opståede problem.

Formålet er at forene deltagerne i et fællesskab omkring naturoplevelser. 

En mulighed for at opleve en uge, der er anderledes end dagligdagen og kan skabe en slags ”sommerferiestemning”, med nye bekendtskaber, masser af underholdning, spændende foredrag og oplæg om mental og fysisk sundhed, samt inspiration til at bruge naturen aktivt til gavn for krop, sind og sjæl.

Der vil være aktiviteter hver dag mellem kl. 10-14, samt en pause midt på dagen hvor man kan spise sin  medbragte mad og/eller gå en tur i Sandvigs flotte natur og evt. bade ved badebroen i havnen.

Du har mulighed for at være med i det hele eller udvælge efter interesse. Pris kr. 200 kr. for hele ugen, eller 30 kr. pr. modul / tema. (arrangementet torsdag er et heldags arrangement og koster derfor 60 kr.)

Det er muligt at købe kaffe og te.

Arrangementet er støttet af Vordingborg kommune til Sommerferieaktiviteter 2022 og foregår hos DOF Sandvig Folkeoplysning, Sandevej 3, Sandvig, 4735 Mern.

Tilmelding send en mail på info@sandvig-folkeoplysning.dk

 

Program for ugen

 

Mandag d. 8. august 2022

Kl. 10.00-11.30

Kl. 12.30-14.00

Skriv dig glad og brug naturen. Prøv at skrive små tekster på 100 ord.

Et oplæg af Lone Rytsel

 

"Caminoen kalder - natur, vandring og nye relationer. 65 år ingen hindring!"

Foredrag med Hanne Rita Andersen

Tirsdag d. 9 august 2022

Kl. 10-11.30

Kl. 12.30-14.00

Mad, mindfulness og nydelse.

Birgitte Flensholt sætter fokus på nydelse, nærvær og kunsten at spise mad og måltider mindful.

Når vi spiser for hurtigt og uopmærksomt kommer vi let til at spise for meget. Det kræver øvelse og opmærksomhed og spise med nydelse og nærvær.

Der er små godbidder og smagsprøver at øve sig på.

Du får viden, redskaber og mulighed for at opdage nyt hos dig selv.

Med konsulent Birgitte Flensbolt

Hvor er du fra, hvad har du med dig og hvor føler du dig hjemme.

For nylig blev Ulla Therkelsen spurgt, om hun føler sig mest hjemme i Århus, hvor hun er født og opvokset eller i Cannes, hvor hun bor nu?

Hun svarede helt kort. Jeg føler mig hjemme, der hvor jeg er.

Med ord og samtale inviterer Birgitte Flensholt på en tur ned ad Memory Lane, til hvor du kommer fra, hvad du har med dig og hvor du føler dig hjemme.

Med konsulent Birgitte Flensbolt

Onsdag d. 10. august 2022

Kl. 10-11.30

Kl. 12.30-14.00

"Strik dig glad".

Strik og håndarbejde i det hele taget er som en meditation. Det er rytmisk, kræver nærvær og er samtidigt meget belønnende, da vi kan se et direkte resultat af vores indsats. 

Undersøgelser antyder at der blandt mennesker, der laver håndarbejde af en eller anden art, er op til 20 % færre der rammes af stress og depression.  

 

 

 

 

Strik dig glad – fortsat

 

Jeg vil tale lidt om strikkekunstens historie, og vi skal strikke eller hækle lidt. Tag gerne dit eget projekt med, og ellers har jeg materialer med, så vi kan komme i gang. 

Alle spørgsmål til teknikker er velkomne.

Jeg hedder Katja Kongstad Mikkelsen, er 60 år og har strikket siden jeg var 5-6 år.

 

 

 

 

Torsdag d. 11 august 2022

Kl. 10-11.30

Kl. 12.30-14.00

Mindful Yin Yoga

En blid og meditativ yogaform, der blidt strækker og styrker bindevæv, muskler og led, samt påvirker sindets og kroppens evne til at give slip på spændinger og stagnation. 

Kom og prøv hvordan træningen kan virke stressreducerende og beroligende på dit sind og din krop, samt give fornyet energi.

Husk yogamåtte og tæppe

Med yogalærer Tine Rytsel

 

 

 

 

 

 

Brug naturen

Er naturen kun til at gå tur i, dufte til, bade i havet, eller lytte til dyrelivet? Eller kan det bruges til andet? Findes der drager? Er der guld for enden af regnbuen? Er der beskeder i stenene til mig? Kan træerne tale til mig? Hvilken stemme hører jeg, hvis jeg går ind i et med naturens lyde? 

Vi skal finde dine sten, og lave "Body, mind & soul" skulpturen, samt den sten med billed beskeden til dig. Jeg har det materiale der behøves, samt meget gamle pinde, som naturen har formet igennem måske 50 år, for at vise en del af naturens skatte kammer, og hvad dette kan bruges til. 

Vi starter og slutter af med en meditation. 

Med forfatter Lene Holm Hansen

 

 

Fredag d. 12. august 2022

 

 

Kl. 10-11.30

Kl. 12.30-14.00

Tankefeltsterapi – en helhedsorienteret/holistisk terapiform, der anvendes til at behandle forskellige former fir fysisk og psykisk ubehag, så kroppens selvhelbredelse kan få lov at gøre sit arbejde. Med tankefeltsterapeut Hanne Andersen

Se mere info her

 

Gå på ferieeventyr i dagligdagen

Slut ugen af med fortællinger og brug af eventyr.

Med forfatter Lone Rytsel