Mental Sundhedsdag - GRATIS arrangement

Sandvig Folkeoplysning fejrer Danmarks mentale sundhedsdag, med et spændende arrangement om arbejdsglæde, kreativitet og fordybelse. 

 

Tirsdag d. 10. oktober kl. 10-15 – i Sandvig.

 

Arrangementet er GRATIS, og der serveres kaffe, te og vand, men husk madpakke eller frugt. Der bliver en pause midt på dagen, hvor vi også kan nyde Sandvigs smukke natur.

 

Arrangementet er støttet af Vel-liv foreningen og hos Sandvig Folkeoplysning er emnet arbejdsglæde, men da arbejde hos os er fornøjelse, glæde, nydelse, er vores arbejdsglæde en dag, hvor vi kan være kreative både med hænder og med hovedet. 

 

Måske er det netop den dag, vi skal prøve noget nyt. Mental sundhed er et emne med mange muligheder.

 

Netop den dag, vil vi prøve at kombinere noget kreativt med hænderne, både hvor vi bruger hænderne til at skabe et produkt i form af et voksbillede, men også noget, hvor både hænder og hoved skal samarbejde med en kuglepen og en notesblok.

Når vi har arbejdet med at skabe et kreativt billede om formiddag, kan vi om eftermiddagen skabe et eller flere små skriverier med en teknik på 100 ord. Hvem ved? Måske kommer det til at passe sammen med vores eget billede, og måske har vi så produceret en anderledes julegave.

Kl. 10-12

Lene Holm Hansen, tilbyder at lære os at lege med voks. Kan brugen af et strygejern have noget med mental sundhed at gøre? Det vil vise sig. Men Lene fortæller, at hun første gang mødte den teknik, holdt hun op med at være et voksent menneske med kontrol over livet, og blev til Lene 6 år, som bare lod det voksne barn komme frem i legen og livet igen.

En speciel teknik med voksmaling og et velegnet strygejern. Voksmalingen lægges på et papir, der egner sig til den opgave og lag på lag giver det et unikt 3D billede, som vi kan beundre hos hinanden og måske siden bruge til eftermiddagens skriverier, som styres af Lone Rytsel. Alle kan være med. Det kræver ingen forudsætninger. Blot nysgerrighed og lyst til at lege.

Kl. 13-15

Lone tilbyder at tage os igennem "100 ordstekster", som er en teknik, hvor vi ud fra et eller få ord, eller måske et billede, skriver en tekst på aftalt tid. Fx 5-7 minutter og oplever, at "pennen skriver". Vi behøver blot at lade tankerne flyde og skrive det ned, der kommer og bliver overrasket bagefter over, hvad der kom ned på papiret. 

Vi læser op for hinanden, hvis vi har lyst, og vi gengiver, hvad vi hører fra de andre - fx ord eller sætninger -  og oplever en magi ved at læse vores egne ord op og få andres ord tilbage. 

Kom og vær med, det er muligt at deltage hele dagen eller bare til eet af arrangementerne. 

 

Husk en madpakke eller frugt, da der ikke kan købes mad på stedet eller i nærheden.

 

Tilmelding senest den 3. oktober på lone@lonerytsel.dk

 

 

Voksmaling

Voksmaling

20230814 153513 (002)
Writing 923882 1920
Huset
20230814 153839 (002)
20230814 161246 (002)